Kívül és belül is ráfér a felújítás a Honvéd utca 22-nél lévő háziorvosi rendelőre. Dr. Gál Károly körzetéhez 1700-an tartoznak, így örömmel veszi a rendelő és a váró rendbetételét. 

- Már 20 éve dolgozom itt a praxisban és régóta vártuk, hogy erre sor kerüljön. Örülünk, hogy a betegeinket hamarosan egy színvonalas modern rendelőben tudjuk majd gyógyítani - tette hozzá Gál Károly.

Kaposvár polgármestere a mai sajtótájékoztatón elmondta: a cél, hogy 2030-ra a a somogyi vármegyeszékhely legyen a legegészségesebb város az országban. Ehhez számos sportolási lehetőség adott: nemcsak futókörök és kerékpárutak épültek, hanem elindult a Tekergő közbicikli is. Évtizedek óta zajlik az ingyenes úszás- és korcsolyaoktatás is a gyerekeknek. A Polgárok Házban lévő szűrőpontban pedig már több mint ezren megfordultak. A jövőben a gyógyító infrastruktúrát is megújítanák. 

- Évekkel ezelőtt elkezdtük az orvosi rendelőinknek a felújítását és most folytatjuk. Egy nagyon hatékony, és nagy volumenű orvosi rendelő felújítási programba kezdünk. Több mint 600 millió forint értékben költünk az orvosi rendelőinkre. A terveket elkészítettük. Az építési engedélyünk is rendelkezésre áll. Minden megvan már ahhoz, hogy el tudjuk indítani - mondta a hétfői sajtótájékoztatón Szita Károly.

A közbeszerzési eljárás lefolytatása után, a nyár közepén kezdődhet el a munka a Honvéd utcában. Itt többek között nyílászárókat és villamoshálózatot cserélnek, akadálymentesítenek és korszerűsítik is a rendelőt, valamint a váróhelyiséget.

Címkék: háziorvosi rendelő, egészségügyi anyagok, szita károly, kaposvár