A Kaposvári Járási Ügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki az anyagi nehézségei miatt egy késsel akart pénzt szerezni a helyi dohányboltból. 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a hatvanas éveiben járó férfinak a korábbi tartozásaira tekintettel pénzügyi gondjai támadtak, ezért elhatározta, hogy kirabolja az általa korábban rendszeresen látogatott taszári dohányboltot. A gyanúsított ebből kifolyólag 2024. április 23. napján délelőtt egy kést vitt magával az üzletbe, majd – amikor egyedül maradt az eladóval – azt előrántva a pult mögött álló nőre támadt a pénz megszerzése érdekében. 

Bár a sértett elhárította a férfi szúrását, a felek között ezután dulakodás alakult ki, amely a dohánybolt előtti területen ért véget azzal, hogy a gyanúsított az egyenetlen talajra lépve végül elesett. Az eseményeket észlelve eddigre már többen az eladó segítségére siettek, felszólításukra a rabló a kést eldobva várta meg a helyszínre érkező járőröket, akik őrizetbe vették a férfit. 

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével megalapozottan gyanúsítható férfi ügyében a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója 2024. április 25. napján tartott ülést, ahol az ügyészség indítványának helyt adva elrendelte a férfi letartóztatását. 

(Borítóképünk illusztráció)

Címkék: trafik, Taszár, letartóztat, rabló, kék hírek