A Fonyódi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a hetvenes éveiben járó nővel szemben, aki elmulasztotta súlyosan sérült kutyája orvosi kezelését, ezért az ebnek amputálnia kellett a lábát.

A vádirat lényege szerint az asszony 2022 decemberében az egyik állatvédő egyesülettől örökbe fogadott egy keverék kutyát. Az asszony jó körülmények között tartotta az állatot, de az eb az ünnepi időszakra jellemző petárdázástól megijedt, és úgy próbált meg a robbanások zaja elől elmenekülni, hogy közben a lába az ingatlant határoló kerítésbe szorult, ahonnan a szomszédoknak kellett kiszabadítania.

a fotót a Fonyódi Rendőrkapitányság készítette arról a kerítésről, amelybe az állat lába beszorult
a fotót a Fonyódi Rendőrkapitányság készítette arról a kerítésről, amelybe az állat lába beszorult

Az eset miatt a kutyának a bal lábán többszörös, nyílt töréssel járó sérülései keletkezett, azonban a vádlott a kutya orvosi ellátása iránt annak ellenére sem intézkedett, hogy ismerőse is felajánlotta a segítségét. A gyógykezelés elmaradása a kutyának különös szenvedést okozott, mivel a nyílt sérülés elfertőződött, a kiálló csontrészek pedig elhaltak, ezért az állat életét csak végtagja amputálásával lehetett megmenteni, amelyet az örökbe adó állatvédő egyesület végeztetett el.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, idős asszonnyal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Címkék: petárda, amputál, állatkínzás, kerítés, kutya, idős, sérül, kék hírek