A látrányi önkéntes tűzoltó és életmentő egyesület éves minősítő gyakorlatának helyszínéül az egykori pusztaszemesi laktanyát választotta a siófoki tűzoltósági felügyelő. Pfeifer Péter tűzoltó alezredes műszaki mentési és tűzoltási, továbbá életmentési feladatok elé állította az önkénteseket.

Bontási munkálatok zajlottak az épületben, ahol a gyakorlat feltételezése szerint lángra kaptak a fa és az egyéb más szigetelő anyagok. A füstben két személy eltűnt. Miután a dolgozók észlelték a bajt, felszólították társaikat, hogy hagyják el az épületet, majd tűzoltói segítséget kértek. A létszámellenőrzéskor azonban kiderült, hogy két kollégájukat nem találják. 

A látrányi tűzoltók perceken belül a helyszínre siettek, útjukat azonban keresztezte egy útra dőlt fa. Miután eltávolították az akadályt az úttestről, folytatták vonulásukat. A füsttel teli épületet teljes védőfelszerelésben vizsgálták át. Rövid idő alatt megtalálták a sérülteket, kimentették őket, majd megakadályozták a lángok továbbterjedését. 

A képre kattintva videó indul:

A feladatok végrehajtása során az elöljárók egy jól összeszokott, a szakma szabályait szem előtt tartó csapatot láthattak – jelentette ki Tompos Gábor tűzoltó alezredes. A vármegyei tűzoltósági főfelügyelő hozzátette: a felderítést, az életmentést és a tűzoltást is úgy hajtották végre, ahogy az elő van írva. Így az egyesület a továbbiakban is bevethető önállóan Látrány, Visz, Somogytúr és Somogybabod települések védelmében. 

Címkék: önkéntes, Látrány, gyakorlat, tűzoltó, kék hírek