Tasnádi István darabját a Világjobbítókat már 10 évvel ezelőtt bemutatták a kaposvári színházban. Akkor is Znamenák István rendezte  a Világjobbítókat, csakúgy mint a néhány hónapja forgatott filmet. A mozit egy fényképezőgéppel vették fel itt Kaposváron.  Már akkor is több filmes elemet használt.Garass Dezső Frici bácsit, a borbélyt alakítja.

 

A szereplők többsége ugyanaz, mint akkor. Az egy nagyon nagy élmény, hogy itt volt a Dezső és elvállalta ezt. Nagyon nagy szeretettel gondolok rá, mert ő egy olyan pacák aki, ha belekerül egy filmbe nagyot lök a nívóján, hogy azt el nem lehet mondnai-nyilatkozta Znamenák István.
A filmet itt forgatták Kaposváron. Znamenák István nemcsak rendezte, hanem fényképezte is a jeleneteket. Konkrét elképzeléssel vágtak neki a munkának. Így 12 nap alatt le is forgatták. Az egy személyben színész, rendező, operatőr azt mondja: rendkívül aktuális a történet, csakúgy mint a rendszerváltás idején. A főszereplő Kovács Zsolt egy kortárs-Don Quijotévá tébolyult kirúgott könytárost alakít.

Címkék: Garass Gezső, Verkfilm, Znamenák, kis szines