A részletekről a Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft. az alábbi közleményben tájékoztatott: 

A városban zajló fasorfelújítási munkálatok utolsó szakaszához értek a Somssich Pál utcai platánsorral. Az ott élők és arra közlekedők kérésének megfelelően faápolási szakemberekkel vizsgáltuk meg a fasor fáit. A balesetveszélyes ágak levágásán túl, az arra közlekedő autósokat és gyalogosokat veszélyeztető fákon az egészségügyi metszéseket és az ápolási munkákat is elvégzik.

A közel 50 fát érintő munkálatokat 2024. március 27. és április 5. között végzi el a kivitelező, emiatt az utca szakaszosan lesz zárva. A munkálatok ideje alatt forgalomirányítók segítik majd az arra közlekedő autósokat és gyalogosokat.

Első ütemben, március 27-én a Szent Imre és Ezredév utca, a második ütemben, március 28-án és április 2-án az Ezredév és a Kossuth Lajos utca, végül a harmadik ütemben, április 2-tól 5-ig a Kossuth Lajos és a Pete Lajos utca közötti szakaszt zárják le.

Március 27-én, szerdán 8:30 és 16:00 óra között, míg a többi munkanapon 8:00 és 16:00 között az autósok, gyalogosok és kerékpárosok nem fognak tudni áthaladni az érintett útszakaszokon a saját biztonságuk érdekében. A fákon a magasban alpinisták fognak dolgozni, akiknek a munkálatok idején a földi forgalomirányítók segítenek majd, hogy az ott lakóknak, dolgozóknak, buszoknak, mentő-, tűzoltó- és rendőrautóknak biztonságos legyen az áthaladás.

A zöldhulladék elszállítás és tuskózási feladatok is megtörténnek, a munkagépek mozgása miatt kisebb fennakadások várhatók a közlekedésben.

Az ott élők és az arra közlekedők türelmét és megértését, valamint fokozott odafigyelését kérjük!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván minden kedves kaposvári lakosnak a Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft.!

Címkék: Sommsich, faállomány, fasor, biztonság, Kaposvár, olvasóink kérdezték