Szvoboda Bence (26) újra bizonyította klasszis formáját hazai közönség előtt. A HTS Team vezérmotorosa Gyálon a motorsportban tetemesnek mondható különbséggel utasította maga mögé az I. osztályú mezőnyt: az első futamban 45, a másodikban 58 másodpercet adott a második helyezettnek, és a dobogós versenyzőkön kívül mindenkinek legalább egy kört adott. A magyar bajnokság legalattomosabb pályáján csak a legjobbak tudnak ekkora különbséggel nyerni!

"Az elmúlt két évben nagyon sokat léptem előre, ami egyrészt a csapatomnak, a HTS Teamnek, másrészt kaposvári edzőimnek, Berkes Gábornak és Naszódi Zsoltnak köszönhető. A gyáli pálya mindenkit felkérdez az edzettségi állapotáról, és nekem még nem sikerült itt ekkora különbséggel nyernem. Ez mindenképpen a közösen elvégzett munkát dicséri" - értékelt a kilencszeres magyar bajnok, Szvoboda Bence.

Szvoboda április végén a Fürstlich Drehna-i ADAC versenyen törte el csuklóját, ami miatt két hónap kihagyására kényszerült. Visszatérése után nyert bajnoki versenyeket Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Ausztriában és Magyarországon is. A csonka év ellenére két kiváló eredmény fűződik a nevéhez: Csehországban az MX1-es bajnokságban a második helyen végzett, illetve harmadmagával a csapatbajnoki címet is sikerült elhódítania.

A csapatbajnoki titulus megszerzésére egyébként még Magyarországon is van esélye, hiszen az idényből már csak az október 14-én megrendezésre kerülő csapatverseny van hátra, ahol Szvoboda Bence a HTS Team kötelékében készül megvédeni a tavaly Tápióbicskén elhódított csapatelsőséget. A hazai motokrossz-szezon lezáró összecsapás helyszíne Monor lesz.

Címkék: motokrossz, Szvoboda, bajnok, sérül, sport