A 30 méter hosszú és nyolc méter széles épületegyüttes teljes terjedelmében lángolt, amikor a kaposvári hivatásos tűzoltók a helyszínre értek. A kárhelyparancsnok további egységek riasztását kérte, tekintve, hogy az udvaron és az épületben is nagymennyiségű faanyagot tároltak, valamint a lángok a szomszédos házakat is fenyegették.

Az oltóvíz biztosításához a kaposvári mellett a szigetvári vízszállítóra is szükség volt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, összesen hat vízsugárral sikerült a lángokat megfékezni.

A tűz következtében az épület tetőszerkezete és a falai leomlottak. Az egységek az utómunkálatok során hőkamerával is átvizsgálták a területet, meggyőződve róla, hogy már nincsenek izzó gócok a romok alatt.  


a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: Zselickislak, leég, tűz, láng, kék hírek