A Ferencváros számára már tét nélküli volt a Kaposvári Vízilabda Klub elleni pénteki mérkőzés, de ennek ellenére nagy kedvvel kezdték a fővárosiak az OB I-es bajnokit. Nyéki Balázs együttese 5-0-ás rohanással kezdte az első negyedet, ami megadta a meccs alaphangját, és hiába szépített Somogyvári Ádám, az első felvonást végül 6-1-re nyerték a házigazdák.

Dőry Farkas góljaival kezdett zárkózni a KVK, de a zöld-fehérek hamar észbe kaptak és ismét megnyugtató előnyre tettek szert. Hiába küzdöttek a kaposváriak, a nagyszünetre maradt az ötgólos hátrányuk.

A második félidő elején pedig végképp eldőlt a bajnoki pontok sorsa. Varga Vincéék ismét magasabb fokozatba kapcsoltak, sorra lőtték a gólokat, amire csak egyszer érkezett válasz a másik oldalról.

A negyedik negyedre aztán valamelyest visszavettek a csapatok, a különbség már nem is változott a lefújásig, így Surányi László tanítványai végül 9 góllal maradtak alul a címvédő otthonában.

FTC Telekom Waterpolo–Kaposvári VK 16–7 (6–1, 3–3, 5–1, 2–2)

Budapest, Népliget, 170 néző. Vezette: Rubos K., Petik A.

FTC Telekom Waterpolo: Vogel Soma – Molnár E. (1), Merkulov (2), Nagy Á. (4), Di Somma (1), Vigvári Vendel, Damonte (1). Csere: Szakonyi (kapus), Haverkampf, Fekete G. (3), Lugosi, Varga D. (2), Varga V. (2), Paján. Vezetőedző: Nyéki Balázs.

Kaposvári VK: Szilágyi – Dőry (2), ifj. Berta J., Fülöp B. (1), Palatinus (1), Vindisch, Juhász-Szelei. Csere: Kósik (kapus), Aranyi A. (1), Kakstedter, Vörös, Vadas (1), Somogyvári (1). Vezetőedző: Surányi László.

Gól, emberelőnyből: 6/3, illetve 5/2.

Gól, ötméteresből: 3/2, illetve –.

Kiállítva, végleg cserével: Vindisch (16. p.).

Kipontozódott: Juhász-Szelei (19. p.).

Címkék: ob1, ferencváros, kaposvári vízilabda klub, sport