null

Akárcsak tavaly, idén is a címvédő Fino Kaposvár és a MÁV Előre Foxconn vívja a férfi röplabda Extraliga döntőjét, amelynek első találkozója kedden lesz a somogyi vármegyeszékhelyen.

A kaposváriak a mostani idényben magyar csapattal szemben mindössze kétszer maradtak alul: a bajnokság alapszakaszában Kecskeméten kaptak ki nagy meglepetésre 3-1-re, míg a Magyar Kupa negyeddöntőjében éppen a mostani rivális nyert a Kaposvár Arénában 3-2-re, de a somogyiak 2-1-es vezetésüknél már biztos továbbjutónak számítottak.

"Hiába játszottunk már négyszer a fehérváriakkal ebben az idényben, úgy készülünk a döntőre, mintha először találkoznánk. Úgy érzem, az idény végére sikerült elérnünk a csúcsformát, a cél, hogy ezt meg is mutassuk. Szeretnénk az előző fináléhoz hasonlóan teljesíteni, és újra bajnokok lenni" - jelentette ki Bögöly Gábor, a Magyar Kupa-győztes kaposváriak csapatkapitánya.

A tavalyi év legjobb magyar röplabdázója szerint a döntőig vezető úton stabilan játszottak, és abban bízik, hogy ez kellő magabiztosságot ad nekik az aranycsata előtt.

"Ha külső szemmel néznénk, mondhatnánk, hogy mi vagyunk az esélyesek, de ezt mindig bizonyítani kell a pályán is. Minden poszton a bajnokság egyik, ha nem a legjobb játékosa szerepel nálunk, így ha valakinek esetleg nem megy, akkor mellette van még négy-öt olyan röplabdázó, aki előre tud lépni a nehezebb szituációkban. Az elmúlt meccseinken egységesen oszlottak el a pontjaink, erre pedig nehéz felkészülniük a riválisoknak" - jelentette ki Bögöly, akinek csapata 2016 után duplázhat újra.

A túloldalon a székesfehérváriak a Kaposvárt leszámítva csak a Kazincbarcikától kaptak ki - egyszer, idegenben - magyar csapattól a mostani idényben, ugyanakkor a csapatnál szezon közben menesztették Dávid Zoltán vezetőedzőt, aki helyett már az argentin Omar Pelillo irányít.

"Elérkeztünk a döntőhöz, ahol az Extraliga két legjobb együttese csap össze. Úgy gondolom, egyenlő esélyekkel indulunk, még akkor is, ha az elmúlt két idényben csak kétszer tudtuk legyőzni a kaposváriakat" - mondta az MTI érdeklődésére Redjo Koci, a székesfehérváriak albán csapatkapitánya.

Az ütőjátékos szerint éppen ezért az ellenfélen lesz nagyobb nyomás, de a nemzetközi szereplés miatt - a fehérváriak a Közép-európai Ligában és a Challenge Kupában is indultak - sokat fejlődött a csapatuk a mostani szezonban.

"Ők ugyanott, ugyanazon a magas szinten tartanak, mint tavaly, ezért nem hiszem, hogy tudnak újat mutatni. Ezzel szemben nekünk van még néhány trükk a tarsolyunkban. Ki kell élveznünk a döntőt, hiszen megdolgoztunk érte, de természetesen mindenkinek az aranyérem lebeg a szeme előtt. Fizikailag és mentálisan is felkészültünk. Reméljük, meg tudjuk törni a Kaposvár dominanciáját" - zárta Koci.

A két együttes a mostani idényben eddig négyszer találkozott egymással, háromszor a kaposváriak győztek. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.

A döntő menetrendje:

április 16., kedd: Fino Kaposvár-MÁV Előre Foxconn 18.30 (KaposPont)

április 19., péntek: MÁV Előre Foxconn-Fino Kaposvár 17.00 (M4 Sport)

április 22., hétfő: Fino Kaposvár-MÁV Előre Foxconn 17.30 (M4 Sport)

április 26., péntek: MÁV Előre Foxconn-Fino Kaposvár 17.00 (M4 Sport) - ha szükséges

április 28., vasárnap: Fino Kaposvár-MÁV Előre Foxconn 14.15 (M4 Sport) - ha szükséges

Címkék: bajnoki döntő, máv előre, fino kaposvár, sport