A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt. Tizenkét ember halt meg tiltott helyen tartózkodás miatt, őket elsodorta vagy elütötte a vonat. Mozgó vonatról való leugrás egy ember életét követelte és ketten súlyosan megsérültek. Áramütés okozta a halálát egy fiatalembernek, aki felmászott egy álló mozdony tetejére szelfit készíteni.

Értelmetlen halálesetek, amelyek mindegyikét az alapvető biztonsági szabályok megszegése és a figyelmetlenség okozta - írták a közleményben, hozzáfűzve, minden gázolás traumatikus élmény a vonat vezetőjének, illetve azoknak az utasoknak is, akik a járműről vagy a peronról nézik végig az eseményeket. Ezt a témát dolgozza fel a mavcsoport.hu oldalon elérhető, Menetközben című podcast-sorozat legújabb adása, amely része a MÁV 2022 áprilisában Érj haza biztonságban! címmel elindított vasútbiztonsági kampányának.

Kitértek arra, hogy a közlekedők idén is találkozhatnak figyelemfelkeltő plakátokkal, filmekkel, reklámokkal, a nyári időszakban különösen a Balaton-part és a Velencei-tó közelében lévő vasúti átjáróknál, valamint az Erzsébet-táborokban.

Címkék: soropó, gázol, MÁV, meghal, vonat, vasút, baleset, kék hírek