A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a hatvanas éveiben járó, többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki ismételten betört és napokig élt abban az ikernyaralóban, ahová a korábbi években is bement. 

A vádirat lényege szerint a rendezetlen életvitelű, csavargó életmódot folytató férfi 2023 áprilisában megjelent Balatonszárszón, ahol a konyha ablakot betörve bement abba az ikernyaralóba, amit a korábban években is feltört.

A vádlott napokig élt a nyaralóban úgy, hogy közben elfogyasztotta az ott talált alkoholos italokat és élelmiszereket, illetve több berendezési tárgyat – így a zuhanykabint, a wc deszkát és a bejárati ajtót – is megrongált. A férfi nem elégedett meg a lakásban talált dolgokkal, és néhány nappal később feltörte az ikernyaraló másik részét is, ahonnan szeszes italokat lopott el.

a vádlott ott tartózkodásának nyomait rögzítő fényképet a Siófoki Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során
a vádlott ott tartózkodásának nyomait rögzítő fényképet a Siófoki Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során

A vádlott az ott tartózkodása alatt 150 ezer forintot meghaladó lopási és több, mint 500 ezer forint rongálási kárt okozott. 

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt.

Címkék: csavargó, büntetett, nyaraló, betör, tolvaj, kifoszt, lop, Balaton, kék hírek